perjantai 8. elokuuta 2008

Tervetuloa Viisas arki-blogiini!

Like-kustantamon Into-tuotanto julkaisee 10.9.2008 kirjoittamani kirjan "Viisas arki – opas yhteisöllisyyteen". Kirjan esittämät käytännöt ja ja niistä muodostuva kyläytymsen malli on syntynyt kyynisyyden tuolla puolen, pienessä purku-uhan alla olleessa puutalokorttelissa Tampereella. Malli ja käytännöt ovat kuitenkin sovellettavissa minne tahansa, missä halutaan synnytää lisää yhteisyyttä ja yhteisöllisyyttä: naapurustoihin, perheisiin, työpaikoille, kouluihin. Toivon kirjan innostavan ihmisiä vahvistamaan perusyhteisöjään, verkostoitumaan muiden vastaavien tahojen kanssa ja lähtemään omaehtoiseen maailmanparannustyöhön itselle tärkeiden asioiden suhteen.

Kirjoitan tätä blogia harvakseltaan, kuitenkin ainakin kerran viikossa, useimmiten varmaan sunnuntaisin, joten viimeistään maanantaiaamuna pitäisi löytyä innoittunutta luettavaa. Tarkastelen tässä blogissa moninaisia elämän ilmiöitä pyrkimyksenäni päästä viisaisiin näkökulmiin, älyn tuolle puolle, laajoille ja syville vesille, josta uudet oivallukset ja näyt saavat elinvoimansa. - Ylitöpäistä, mutta ah, niin kiehtovaa.

Meri Lähteenoksa

Seuraava teksti kustantamon:

Voiko neuvokkuus korvata neuvottomuuden, avuttomuus muuttua kyvykkyydeksi, pelko voimaksi? Voi, jos löydämme toisemme.

Tamperelaisen Meri Lähteenoksan Viisas arki on opas yhteisöllisyyteen. Lähteenoksan teos on helppokäyttöinen ja neuvot sopivat kaikille, myös kerrostalossa kaupungissa asuvalle. Yhteisöllisyyden turva- ja toimintaverkkoa voi rakentaa missä vaan. Kerta kaikkiaan ei siis tarvitse muuttaa elämäntapaansa, vaikka aikoisikin päättää yksinäiset päivänsä ja hakeutua muiden kanssa yhteyteen. Koko kättään ei myöskään tarvitse antaa, vaan pikkusormikin käy, yhteisöllisyyttä voi kasvattaa pienillä teoilla. Halukkaat voivat tehdä elämässään suuriakin remontteja ja keikauksia, mutta on monenlaista tapaa auttaa itseään ja toisia viihtymään. Lähteenoksa ehdottaa hauskoja tapoja virkistää kanssakäymistä naapureiden ja työtovereiden kanssa.

Viisas arki on paitsi opas pieniin tekoihin, myös tositarina Annikinkadun puutalokorttelin selviytymisestä keskellä Tampereen kaupunkia. Purettavaksi määrätyn korttelin pelastivat aktiiviset asukkaat – jotka toimivat yhdessä. Nyt monen vuoden jälkeen alueen puutalot on suojeltu. Koteja kunnostetaan ja niissä viriää uusi elämä.

Viisas arki on käytännön opas parempaan arkeen ja samalla tositarina, jossa ihmiset juhlivat itseään ja toisiaan.

Ei kommentteja: